بیماری ناشی از سالمونلا و نحوه پیشگیری

1396/03/30
بیماری ناشی از سالمونلا و نحوه پیشگیری

سالمونلا چیست؟

فقط مقدار کمی از باکتری سالمونلا می‌تواند موجب بروز مسمویت غذایی شود. این باکتری در روده سکونت کرده و حتی بعد از اینکه احساس بهبودی دارید، می‌تواند باعث ایجاد عفونت ‌شود. برای جلوگیری از گسترش این باکتری، بهتر است خانه را با استفاده از راهکارهای بهداشتی به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید چون باکتری‌ها نمی‌توانند در خانه تمیز و بهداشتی دوام بیاورند.

نحوه گسترش:

  • خوردن یا در تماس بودن با غذای آلوده به باکتری به خصوص گوشت خام ماکیان و یا تخم‌مرغ
  • در ارتباط بودن با مدفوع انسان یا حیوان آلوده به باکتری

علایم بیماری:

اسهال، تب و انقباض و درد شکمی در نوزادان، کودکان و حتی بزرگسالان باکتری سالمونلا می‌تواند وارد جریان خون شده و سایر اندام بدن را هم درگیر کنند.

چگونه از ابتلا به سالمونلا جلوگیری کنیم؟

  • دستان خود را به طور مرتب و با دقت بشویید، به خصوص بعد از تماس با گوشت خام ماکیان.

  • ​آشپزخانه خود را با محصولاتی مثل سفیدکننده غلیظ دامستوس یا اسپری چند منظوره سطوح دامستوس بهداشتی نگه دارید.

  • افراد بیمار نباید برای سایر اعضای خانواده غذا آماده کنند چون این افراد حتی بعد از بهبودی، تا چند هفته باکتری را در بدن خود دارند. پس حتی بعد از این که علایم بیماری از بین رفتند، نکات پاکیزگی و بهداشتی را رعایت کنید.

  • حمام و دستشویی را با سفیدکننده غلیظ دامستوس بهداشتی کنید. داشتن خانه بهداشتی و محیط بهداشتی باعث می‌شود که باکتری‌ها شانسی برای تکثیر نداشته باشند. 

  • اگر کسی از بین اعضای خانواده اسهال دارد، بعد از هر بار که از دستشویی استفاده می‌کنند، آن را با ضدعفونی کننده، بهداشتی کنید.

  • پارچه‌هایی را که با آن‌ها کار ضدعفونی کردن خانه را انجام می‌دهید، در طول شب در محلول رقیق سفیدکننده غلیظ دامستوس و آب قرار داده و سپس کاملا خشک کنید.

  • پوشک‌های کثیف نوزادان را با احتیاط حمل کنید و قبل از این که آن‌ها را در سطل زباله بیندازید، داخل یک کیسه بگذارید تا باکتری‌ها نتوانند انتقال یابند. اگر از سطل پوشک استفاده می‌کنید، هر بار بعد از خالی کردن سطل از یک محصول ضدعفونی کننده مثل اسپری چند منظوره سطوح دامستوس استفاده کنید تا سطل‌تان تمیز و بهداشتی شود.  

به اشتراک بگذارید:

پیغام بگذارید